København insider guide, del 2

Nørrebro!

Vinhanen, ta med tom flaske og få den fylt opp, eller nyt et glass vin eller to der.

Jeg kommer en del på Nørrebro og er helt klart et av mine favoritt områder i København. Det er tross alt fortsatt et område med stor kompleksitet av mennesker og det synes jeg bidrar til et spennende nabolag. Her er du litt utenfor de mest områder med flest turister men i områder med mange lokale ”københavnere”. Her opplever jeg den ekte Nørrebro stemning som jeg liker så godt.

Du kan fint gå til området fra Torvehallerne, da går du over Dronning Louises bro som i seg selv er et besøk verdt så snart det er helg og godt vær (sommer) for da samles man på broen og drikker en øl eller to. Men altså, Nørrebro finner du ved å gå ut Fredriksborggade som går over i Nørrebrogade. Herfra rammer du blant annet Blågårdsgade på venstre side, hvor det ligger flere små cafeer og barer. Det er masser mennesker og ved krysset Blågårdsgade – Baggesensgade finner du Vinhanen som serverer vin (surprise) men virkelig god vin direkte fra tank og til en rimelig penge og hvor man kan kjøpe en flaske «to-go» som man betaler pant på. De har også noen enkle lekre retter med kaldt og varm mat, helt perfekt til et glass vin (eller to). Fortsetter du ut av Nørrebrogade kommer du til

Virkelig lekre toast og variert drikke på Fætter Fætter

Griffenfeldsgade hvor du svinger inn til venstre igjen og går ca 150 meter til du kommer til Fætter Fætter som serverer fantastisk lekre toast (ja du leste riktig) med en stor og variert drikkemeny med vin, øl, cider, drinks og diverse brus. En skikkelig nabolags cafe. På den andre siden finner du Auto som er en litt større cafe og med et mer variert menukort som starter med morgenmat kl 8:30 og slutter med middagsretter fra kl 17. Stedet er åpen til 23 (00).

Går du 20 meter lengre inn av Griffenfeldsgade finner du

Ramen to Biiro, ekte japansk ramen!

Ramen to Biiro, enda et sted som de flinke folkene på Mikkeller står bak. Her får du autentisk Ramen (japansk

nudelsuppe) av forskjellig type, den perfekte ”dagen derpå” maten hvis du skal ha noe annet enn burger.

Nå kan du gå litt tilbake av Griffenfeldsgade til du kommer til Bangertsgade og følger den rett frem til du kommer til en kirkegård (park): Assistens Kirkegard. Her finner du flere kjente danskere som ligger begravet, mest kjent for turister er forfatteren H.C. Andersen. Du kan også finne et lite område med Sakura (japansk for når kirsebærtrærne blomstrer). Når de blomstrer kommer litt an på hvordan våren er, men kan foregå gjennom hele april. Følg med på sosiale medier under hashtaggen #sakuracopenhagen så vil du raskt finne om det er oppdaterte bilder.

 

På den andre siden av Assistens Kirkegard krysser du Jagtvej og da rammer du omtrent Jægersborggade. Her er det også virkelig mange godbiter:

Meyers bageri: alltid utsøkt mat, brød og kaker på Meyers, her kun bakeri men hva gjør det når du kan kjøpe med et tebirkes og nyte på veien.

Istid: en opplevelse av en is butikk hvor de rører isen med flytende nitrogen mens du ser på. Økologiske ingredienser og høy kvalitet, og ofte en melkefri variant også.

Den Sidste Dråbe: En fantastisk brennevins butikk med et spennende utvalg og dyktig betjening, ta en tur innen om hvis du skal ha noe annet med hjem enn du pleier.

Fuglebjerggaard: Landhandel i byen med frø, planter og masser annet godt til hage og hjem.

Relæ og Manfreds: Søsken restauranter drevet av de samme folkene. Relæ har en Michelinstjerne og er litt mer formel hvor Manfreds er mer avslappet. Begge har stort fokus på økologi og bære dyktighet og med spennende naturvine på menyen.

Gjennom hele gaten finner du forskjellige andre butikker med keramikk, interiør, planter, smykker, klær og så videre, pass på å få med deg begge sider for du skal ikke gå mange meterne før du finner noe interessant.

Går du til høyre ved Stefansgade når du kommer til toppen kommer du forbi Mikkeller and Friends, enda et Mikkeller sted, her selger og serverer de ikke bare egne øl men også øl fra deres venner. Alltid mye spennende i kranene og så serverer de øl i relative små glass hvilket er en fordel, for da kan man smake på desto flere.

Fortsetter du ned Stefansgade kommer du helt ut til Nørrebrogade igjen. Er du klar for en siste liten runde så går du til høyre ned Nørrebrogade og går venstre side ned til du kommer til Meinungsgade, her svinger du inn til venstre og til du rammer Guldbergsgade og tar til høyre og går noen få meter før du kommer til Mirabelle bakeri og cafe og rett bak Mirabelle: Bæst. Her er det også folkene fra Relæ og Manfreds som står bak. De leverer også her kompromissløs kvalitet, økologi og kortreiste produkter som deres egen mozzarella og skinker. Bæst serverer italiensk mat, blant annet med noen fantastiske pizzaer.

På den andre siden av Bæst ligger Brus (ja som du også finner i Oslo). Brus er brygg-puben til bryggeriet To Øl, selv om det kanskje er litt feil å omtale stedet som en pub. Det er moderne og kult og med et helt utrolig utvalg drikke, her får du ikke bare øl på tap men også drinks på tap, helt perfekt på en varm sommerdag.

Stedene jeg har delt med deg nå er steder jeg virkelig elsker og som er noe av det jeg liker best med København. Jeg liker å gå på Michelin restauranter men synes disse steder har noe uformelt og veldig ”Københavnsk” over seg. Jeg kan ikke garantere at du ikke treffer andre nordmenn her men jeg tror jeg kan garantere at det er noen færre enn i Nyhavn og på Sorgenfri 😉

Klikk her for et kart hvor jeg har plottet inn alle stedene slik at du enkelt kan finne frem