København insider guide, del 1

Insider guide til København (del 1, Torvehallerne)

Det finnes utrolig mange fine steder i København og jeg vet at mange nordmenn kjenner byen godt. Men jeg håper likevel at jeg som innfødt kan tipse deg om nye «hemmelige» steder (selv om lite er hemmelig nå med Tripadviser og sosiale medier). Du får uansett mine aller beste tips til en «insider» tur og jeg håper å kunne inspirere deg til å gå i litt nye strøk neste gang du skal en ned over 😉

Torvehallerne:

Et pulserende sted med to mathaller og en del utendørs boder.

Ligger mellom Frederiksborggade, Linnesgade, Rømersgade og Vendersgade tett på Nørrebro stasjon og er et absolutt for den mat og drikkeglade turist. Når du er i området så ta en titt inn i Stilleben som ligger på hjørnet av Frederiksborggade og Linnesgade, mye lekkert som du finner i interiørmagasiner for tiden.

Det er 2 bygninger med alt du kan drømme om hvis du skal fylle kjøleskap, vinskap, tør-skap, ja alt du drømmer om hvis du er gourmet. Her finnes en riktig god blanding av steder du kan spise på og butikker som selger råvarer og mat du kan ta med hjem. Det er ikke dyrt og det er uten tvil et mangfold av råvarer som mange københavnere benytter seg av. Dette er mine favoritter:

Handle med hjem:

Tante T: Supert utvalg og særlig deres økologisk Earl Grey og White Tropical er mine favoritter. Siste er en let, fruktig og blomsteraktig hvit te.

Mikkeller & Friends Bottleshop: Fantastisk utvalg av unike øl og øl

Mikkeller & Friends Bottleshop Torvehallerne

varianter. Alltid morsomt å se hva de har inne og kjøpe med hjem litt forskjellig fremfor de sedvanlige 30 Carlsberg.

Arla Unika: Virkelig gode oster, smør, upasteurisert melk og fløte med 50% fett (😊). Min favoritt er gammel knas som beskrives slik: «Under modningen opstår den fine balance mellem det søde, fede, syrlige og de knasende sprøde proteinkrystaller».

ASA spice: stort utvalg av økologiske krydder som kan piffe opp en kjedelig krydderskuff. Prøv deres karri eller sichuan pepper!

Spise og drikke:

Hallernes Smørrebrød. Virkelig gode smørrebrød får du fra Hallernes smørrebrød. Høy kvalitet, frisklaget og godt utvalg. Spise der eller ta med

Fantastisk gode smørrebrød hos Hallernes Smørrebrød. Ta en tur forbi for å bare å se hvis du ikke er sulten (tipper du blir fristet).

hjem. Etterpå tar du kaffen hos:

Coffee Collective: Noe av Københavns beste kaffe får du her og har du lyst på litt søtt så gå til:

Summerbird: og kjøp en «flødebolle» Da har du fått et måltid med noe av det bedre Danmark har å byde på.

Prøv en (eller to eller tre) flødebolle (kokosbolle) fra Summerbird

 

 

 

 

 

 

Gjør også dette: Sitte og drikke et glass Cava eller annet godt ute så snart solen titter frem, se det fantastiske utvalget av fisk inne og blomster ute eller la seg friste av en ny panne i Foodgear. Sett av god tid.